مالیات کارتخوان ها

مالیات کارتخوان ها

نویسنده مقاله :

یکی از سیستم هایی که دولت برای دریافت درآمد در کشور پیاده میکند سیستم مالیاتی است که در حقیقت منبع مهمی برای درآمد دولت ها به حساب می آید .مالیات اخذ شده به میزان دریافت درآمد دریافتی بستگی دارد که سازمان مالیاتی نرخ اخذ مالیات را تعیین میکند .
مالیات کارتخوان ها یکی از انواع مالیات می‌باشد که دولت از صاحبان مشاغل دریافت میکند ،سازمان امور مالیاتی با اتصال دستگاههای کارتخوان به پرونده مالیاتی، مالیات درآمد صاحبان مشاغل را به شکل شفاف تری شناسایی میکند و امکان فرار مالیاتی کارتخوان ها را با این راهکار تقریبا به حداقل رسانده است .
باید خاطر نشان شد که با اتصال دستگاههای کارتخوان به پرونده مالیاتی، در سازمان امور مالیاتی، مالیات جدیدی ثبت و اخذ نمیشود و هدف سازمان امور مالیاتی واضح و شفاف سازی تراکنش های کارتخوان ها می‌باشد .
هر شخصی که صاحب یک دستگاه کارتخوان یا پوز است ملزم به این است که در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ( tp.tax.gov.ir ) ثبت نام کند و پرونده مربوطه را تشکیل دهد ،پس از ثبت نام و طی کردن فرایند مربوطه به شخص یک (کد مالیاتی ) در سازمان امور مالیاتی کشور تعلق میگیرد . برای آشنایی با سامانه مودیان کلیک کنید!
شرط مهمی که برای استفاده از دستگاه های کارتخوان یا همان پوز وجود دارد ،دریافت کد مالیاتی می‌باشد به طوری که بدون دریافت این کد استفاده از دستگاه کارتخوان مجاز نمیباشد .
سازمان امور مالیاتی برای ساماندهی به دستگاه‌های پوز و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی، دریافت کد مالیاتی را برای همه فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین اجباری کرده است.

 

مالیات کارتخوان

قانون مالیات کارتخوان ها

مجلس در سال 1398 قانونی را تحت عنوان «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان» تصویب کرد. به موجب ماده 11 این قانون، بانک مرکزی موظف شد که برای سامان‌دهی دستگاه‌های کارتخوان با سازمان امور مالیاتی کشور همکاری کرده و برای هر دستگاه پز یک شناسه منحصربه فرد صادر کند این شناسه همان کد مالیاتی است که شرح دادیم .
بر اساس قانون سازمان امور مالیاتی مبلغ 35 میلیون و 600 هزار تومان از سود سالیانه مغازه یا فروشگاه از مالیات معاف است. اما مازاد سود بر این مبلغ با نرخ مالیات به شرح زیر است:

 مازاد سود از مبلغ 35 ملیون و 600 تا میزان 50 میلیون تومان مشمول 15 درصد مالیات است.
مازاد سو از مبلغ 50 میلیون تومان تا میزان 100 میلیون تومان مشمول 20 درصد مالیات است.
مازاد سود بیش‌تر از 100 میلیون تومان مشمول 25 درصد مالیات می‌شود.

نکته :

باید خاطر نشان شد که دستگاه های کارتخوان به دو شکل ثابت و سیار وجود دارند،سیار بودن دستگاه باعث نمی‌شود که تراکنش های آن مشمول مالیات نشود بلکه در اجرا کردن و اخذ مالیات تفاوتی بین اینکه دستگاه سیار است یا ثابت وجود ندارد و هر دو نوع دستگاه مشمول مالیات میشوند و برای اینکه استفاده کردن از آنان مجاز شود باید کد مالیاتی دریافت کنند .
درصورتی‌که به هر دلیلی از دستگاه کارتخوان استفاده نمی‌کنید می‌بایستی در ابتدا وارد درگاه پرداخت الکترونیکی مالیات دستگاه کارتخوان و پوز شوید و سپس دستگاه مورد نظر را غیر فعال کنید. با درخواست غیر فعال‌سازی دستگاه‌ ،دیگر دستگاه و تراکنش های مرتبط با آن مشمول پرداخت مالیات نمیشود .

مالیات کارتخوان ها

ویژگی مالیات کارتخوان ها

باید شرح دهیم که هیچ دستگاه کارتخوانی وجود ندارد که مشمول مالیات نشود و ادعاهایی که در رابطه با دستگاه کارتخوان بدون مالیات وجود دارد ،کاملا بی اساس و بیهوده می‌باشد چرا که شما بعد از تهیه و خرید دستگاه کارتخوان باید شماره تلفن همراه و کد ملی خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنید تا سازمان امور مالیاتی به شماره تلفن شما پیامک ها و ابلاغیه های مربوطه را ارسال کند و از همین طریق هم شمارا مطلع میسازد و هم در جریان تراکنش ها قرار میگیرد .
روشن است که تمامی تراکنش‌های دستگاه کارتخوان و پوز چه ثابت باشند و چه سیار مشمول مالیات است و کسی که دستگاه را ثبت نکرده باشد و کد اقتصادی یا همان کد مالیاتی دریافت نکرده باشد، متخلف شناسایی می‌شود. بعد از محرز شدن این موضوع، این اشخاص علاوه بر پرداخت مبلغ مالیات، مشمول پرداخت جریمه برای عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی می‌شوند.
چند نکته را در رابطه با ویژگی مالیات کارتخوان ها در بخش زیر شرح میدهیم که شامل :

  1. مبلغ مالیات دستگاه‌های کارتخوان متناسب با تراکنش‌ها و مازاد سود سالیانه است و هیچگونه ارتباطی به شرکتی که از آن دستگاه کارتخوان دریافت کرده‌اید ندارد.
  2. مبلغ مالیات دستگاه‌های پوز هیچ ارتباطی به نوع اتصال به اینترنت وای فای یا همراه ندارد. به جز تراکنش‌ها، مالیات مضاعفی به دستگاه تعلق نمی‌گیرد.
  3. کسانی که اطلاعات مالیاتی را ناقص پر کنند، دستگاه‌ آن‌ها مسدود می‌شود و تا زمانی که اطلاعات را تصحیح و تکمیل نکنند نمی‌توانند از دستگاه کارتخوان استفاده کنند.

شغل های معاف از مالیات کارتخوان

مالیات کارتخوان ها نیز یکی دیگر از انواع مالیات به حساب می آید که این بخش هم حجم زیادی از مالیات ها را شامل میشود .
در قسمت بالا شرح دادیم که چه کسانی با چه شرایط و درآمدی مشمول نظام مالیاتی می‌شوند ،حال میخواهیم شغل هایی که نظام مالیاتی شامل حال آنان نمیشود را معرفی کنیم .
شغل های زیر مشمول مالیات کارتخوان نمی‌شوند :

  • آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد، دانشگاه ها
  • مدارس غیرانتفاعی و موسسات خیریه
  • کارگاه تولید صنایع دستی یا فرش دستبافت
  • انتشارات و مطبوعات
  • اشخاص و شرکت های صادر کننده مواد غیرمعدنی و نفتی
  • کلیه باشگاه‌ها و موسسات ورزشی
  • شرکت های دانش بنیان نوع ۱ با سطح فناوری ۱

 

باید خاطر نشان شد که حتی شغل هایی که از مالیات کارتخوان معاف هستند و مالیات شامل حال آنان نمیشود، ملزم هستند که هر ساله اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند در غیر این صورت مشمول جرائم مالیاتی خواهند شد.

مالیات کارتخوان

سخن پایانی

در انتها باید گفت که مالیات کارتخوان ها یکی از انواع مالیات دریافتی از سمت دولت می‌باشد و واضح است که پول از خانوارها و کسب و کار ها به جیب دولت منتقل پیدا می‌کند با هدف هزینه های عمومی و هزینه های دولت .
مالیات کارتخوان هم شامل کارتخوان های ثابت و هم سیار میشود و هر دو نوع دستگاه دارای کد مالیاتی از سمت سازمان امور مالیاتی هستند .
درصد مالیات اخذ شده مالیات کارتخوان، توسط سازمان امور مالیات و با توجه به میزان و حجم تراکنش ها مشخص میشود .

post
اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *