روش و شیوه ای که تمامی اصول حسابداری مالی کشور ها را در بر میگیرد اصول حسابداری بین المللی است .برای یادگیری این حوزه یعنی حسابداری بین المللی باید استانداردها و اصل های حسابداری کشور های مختلف را فرا گرفت همچنین یادگیری قوانین و اصول های این کشور ها برای فعالیت در این حوزه ضروری است . حسابداری بین المللی عمدتا مجموعه ای از اصول و قواعد حسابداری کشور های مختلفی میباشد.
حسابداری بین المللی یک سیستم جهانی است که چند ملیتی میباشد و در همه کشور های دنیا قابل قبول میباشد . ( با حسابداری ارزی بیشتر آشنا شوید)
مطالبی که در این محتوا خواهید خواند :
Toggleاستاندارد های حسابداری بین المللی
در حسابداری بین المللی استاندارد های متعددی به کار میرود تا صورت های مالی کشور های مختلف بتوانند همسو و سازگار با یک دیگر باشند و در نهایت قابل مقایسه باشند.
در جهت همین امر هیت استاندارد مستقلی در لندن به نام (IASB) تشکیل شده است. پایه گذاری این مجمع و هیت توسط شرکت های بزرگ حسابداری و سازمان های متخصص و حرفه ای در حیطه و حوزه حسابداری صورت گرفته است .
هیت (IASB)مشخص میکند که شرکت های مختلف حسابداری تراکنش های مالی و امور مالی خود را چگونه ثبت کننده و به چه روش هایی نگه داری کنند .
هیتی که در لندن تأسیس شد در حقیقت برای به وجود آوردن یک زبان مشترک در حسابداری بین المللی نقش موثری دارد .هدف این مجمع در واقع این است که صورت های مالی هر شرکتی به صورت واضح بتواند برای یک شرکت دیگر در کشور دیگر روشن باشد .
گزارش های بین المللی باید دارای استاندارد های بین المللی باشد، استاندارد های از قبیل :
۱.استاندارد بین المللی حسابداری درآمد عملیاتی
۲.استاندارد بین المللی حسابداری آثار تغییر در نرخ ارز
۳.استاندارد بین المللی حسابداری مالیات بر درآمد
۴.استاندارد بین المللی حسابداری مخارج تامین مالی
و ….. .
اهداف حسابداری بین المللی
همانطور که شرح دادیم حسابداری بین المللی در حقیقت برای هماهنگ سازی و یکسان سازی صورت های مالی موسسات و شرکت های مختلف به وجود آمد ،این سطح از حسابداری در سطح بین المللی فعالیت میکند به همین علت برای یکسان سازی و پیدا کردن وجه های مشترک امور مالی شرکت ها و صورت های مالی آنان باید اصول حسابداری سایر کشور ها را فرا گیرند .
هماهنگ سازی صورت های مالی سبب میشود تا خیلی راحت بتوانیم صورت های مالی و امور مالی مربوط به شرکت های متعددی را در سر تا سر جهان متوجه شویم .
برای یافتن وجه مشترک و هماهنگ سازی صورت های مالی باید اول بر روی فعالیت های مالی شرکت ها و صورت های مالی آن ها نظارت کنیم و آن ها را مورد بررسی قرار دهیم سپس بین آن ها یکسان سازی کنیم و وجه مشترک پیدا کنیم .
هدف هماهنگ سازی عمدتا برقراری روابط بهتر و با کیفیت تر در جهت مبادله ی اطلاعات میباشد .
در حسابداری بین المللی حسابدار ملزم به یادگیری تمامی قوانین و اصول کشور های مختلف میباشد همچنین افرادی که قصد دارند در این حوزه فعالیت کنند باید زبان انگلیسی قوی علاوه بر یادگیری اصول و قوانین کشور ها داشته باشند .
یکی از هدف های مهم حسابداری بین المللی که به این حیطه مرتبط میباشد تبدیل کردن صورت های مالی به بین المللی است ،تبدیل صورت های مالی به بین المللی در کشور های مختلف دارای استاندارد های مختص به خود همان کشور میباشد از همین رو حسابدار نیازمند یادگیری استاندارد ها و قوانین کشور های مختلف میباشد .
اشخاصی که در این حیطه فعالیت میکنند توانایی های مختص به همین حوزه را باید داشته باشند ،توانایی هایی از قبیل :
- دانستن قوانین مالی و اعتباری هر کشور
- تجزیه و تحلیل ارقام و آمار
- توانایی برگزار کردن جلسات مشاوره های حرفه ای در بخش امور مالی
ویژگی های حسابداری بین المللی
فدراسیون بین المللی حسابداری (IFAC) در سال ۱۹۷۷ با هدف هماهنگ سازی و یکسان سازی صورت های مالی کشور های مختلف تشکیل شد. اعضای تشکیل دهنده این مجمع در واقع ادارات حرفه ای حسابداری از کشور های مختلف هستند.
استاندارد هایی که به وسیله ی این مجمع تشکیل شده صادر میشود مانند استاندارد های کمیته بین المللی از دیدگاه کشور های گوناگون لازم الاجرا نیست .
هماهنگ سازی که شرح دادیم در معنای واقعی این است که دیدگاه ها و نظر های مختلف و گوناگون با یک دیگر سازگاری داشته باشند . این هماهنگ سازی باعث میشود رابطه با کیفیت تری در مبادله اطلاعات صورت گیرد البته قابل ذکر است که این مبادلات در سطح بین المللی و با استاندارد های مربوطه انجام میگیرد .
مهم ترین دلیل برای یکسان کردن و هماهنگ سازی استاندارد ها افزایش اهمیت شرکت هایی میباشد که چند ملیتی هستند .
با هماهنگ ساختن و یکسان کردن استاندارد ها و روش های حسابداری به کار برده شده در حیطه های گوناگون و شرکت های قماری ،جمع آوری صورت های مالی تلفیقی آسان تر و ساده تر خواهد شد.
در حسابداری بین المللی ،هر اندازه که استاندار ها شبیه و نزدیک به هم باشند انجام دادن مسئولیت های مربوط به حسابداری راحت تر و آسوده تر خواهد بود .
سخن پایانی
در نهایت باید گفت که حسابداری بین المللی سطح و سطوح کارایی و هماهنگی را در حسابداری بیشتر میکند چرا که یکسان سازی روش ها و شیوه های حسابداری و استاندارد های مرتبط به آن باعث چنین امری میشود .
حسابداری بین المللی تمامی اصول و قوانین کشور های مختلف را در خود جای میدهد با هدف هماهنگ سازی آن ها و بالابردن سطح کارایی و استفاده از آن .
فعالان در این بستر باید در کار خود متخصص باشند زیرا این کار در سطح بین المللی صورت میگیرد و توانایی های مختص به خود را دارد که در بالا شرح دادیم.