حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار

نویسنده مقاله :

مطلع هستید که سرمایه گذار برای توسعه و پیشرفت منافع و منبع های اقتصادی خود تصمیم به نگهداری دارایی در بستری که به توسعه آن کمک می‌کند ،میگیرد ‌.

سرمایه گذاری یک نوع دارایی است که که صاحب سرمایه ان را سرمایه گذاری میکند تا منفعت بیشتری کسب کند . سرمایه گذاری می‌توانند با شیوه های متعددی در بستر های متفاوتی صورت گیرد.

قبل از سرمایه گذاری صاحب سرمایه بررسی میکند که کدام یک از بستر ها مناسب تر و منفعت بیشتر برای وی دارد سپس تصمیم میگیرد تا دارایی خود را در آن بستر برای کسب سود های بیشتر سرمایه گذاری کند . ( در این صفحه میتوانید  با مدیریت سرمایه آشنا شوید).

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار

همانطور که شرح دادیم سرمایه گذاری به شیوه های متعددی انجام میگیرد ،روش های سرمایه گذاری شامل : 

  1.  سرمایه گذاری در بانک ها و سپرده های بانکی
  2. سرمایه گذاری در بستر های فیزیکی مانند خرید فلزات گرانبها مثل طلا و خرید زمین و ملک و ساختمان
  3. سرمایه گذاری در اوراق قرضه و اوراق مشارکت
  4. خرید سهام شرکت های مختلف که همان سرمایه گذاری در اوراق سرمایه می‌باشد.

سرمایه گذاری در بستر اوراق بهادار دقیقا همان سرمایه گذاری در اوراق سهام و اوراق بدهی ها می‌باشد .

سرمایه گذاری در اوراق بدهی دارای سودی تضمین شده می‌باشد و دارایی ها باید در اوراق قرضه و اوراق مشارکت سرمایه گذاری شوند تا منفعت تضمین شده به دست آید .

سرمایه گذاری در سهام یعنی اینکه سهام شرکت های متعدد و مختلفی را میتوان خریداری کرد ،سود این سرمایه گذاری تضمینی نیست و پرداخت و دریافت سود آن وابسته به تصمیم های مجمع عمومی دارد ،سود دریافتی جزو حقوق سهامداران محسوب میشود.

ویژگی حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار

حسابداری سرمایه گذاری یکی دیگر از گرایش ها و تخصص های حسابداری به شمار می آید .افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند و مشغول به کار هستند به شکل حرفه ای و تخصصی در شرکت های کارگزاری کار میکنند و مسئولیت آنان  کنترل و مدیریت دارایی های این شرکت ها می‌باشد .چنین اشخاصی باید با مهارت هایی که دارند توانایی این را داشته باشند تا بتوانند تصمیم های سازنده و مفیدی را در جهت رشد یک سرمایه گذاری بزرگ و کوچک، بگیرند.همچنین این افراد توانایی این را دارند که به عنوان مشاور مالی در موسسات مالی و شرکت ها و بانک ها فعالیت کنند .

حسابداری سرمایه گذاری یکی از اساسی ترین بخش ها در بخش سرمایه گذاری اعم از سرمایه گذاری در اوراق بهادار یا سرمایه گذاری در بستر های دیگر می‌باشد.

حسابداری سرمایه گذاری از آن جهت بسیار مهم تلقی میشود که توانایی این را دارد که یک سرمایه گذاری را در راه مثبت هدایت کند یا برعکس ،این بخش میتواند به راحتی سرنوشت یک سرمایه گذاری را به سمت توسعه و پیشرفت سوق دهد یا به سمت نابودی پس در نتیجه تصمیمات استراتژیک این حیطه بسیار کار آمد و موثر است .

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار نیز چنین تلقی میشود که با تصمیم ها و برنامه ریزی های خود توانایی این را دارد که سرمایه گذاری در اوراق بهادار را با سود های کلان و منفعت خوب تمام کند یا برعکس ،از این رو انتخاب حسابدار سرمایه برای صاحب کسب و کار بسیار مهم و حیاطی است زیرا در اصل سبد گردانی سرمایه و تمامی تصمیم ها و برنامه ریزی های سرمایه خود را به دست حسابداری سرمایه گذاری میسپارد .

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار باید با دقت انجام شود و مهارت های خود را در برنامه ریزی های استراتژیک و کاربردی به کار ببرد .فرد مشغول در این حوزه باید فردی متخصص و کاربلد باشد .

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار

مزایای حسابداری سرمایه گذاری 

اشخاصی که در حوزه حسابداری سرمایه گذاری فعالیت میکنند وظایف متعددی را به دوش می‌کشند وظایفی همچون نظارت و مدیریت بر سرمایه گذاری مشتری ،به عنوان مشاور مالی عمل کنند و تهیه گزارش های مالیاتی و …. .

انتخاب یک حسابدار سرمایه گذاری کاری چندان آسان نیست زیرا باید به طور قطع فردی را بیابیم که حرفه ای و متخصص در این حوزه باشد زیرا انتخاب غلط میتواند خسارت های جبران ناپذیری را به وجود بیاورد و باعث شود آسیب های مالی متعددی به صاحب سرمایه وارد شود .

مزایای انتخاب یک حسابدار سرمایه گذاری متخصص به شرح زیر می‌باشد :

۱. افزایش حجم سود دهی با ارائه پیشنهاد های جدید و توصیه های موثر 

۲. کمک به تنظیم و تهیه اظهارنامه مالیاتی 

۳. حساب کردن زیان های احتمالی و اظهار پیشنهاد های سازنده برای جلوگیری از آن 

۴. تهیه و تنظیم گزارش های مالی جامع در جهت برنامه ریزی های موثر مالی

۵. کنترل سرمایه گذاری های بدهی 

توجه :

البته باید شرح داد که در حسابداری سرمایه گذاری موضوعی که بسیار حائز اهمیت می‌باشد این است که به نرخ بازگشت سرمایه توجه بسیاری شود ،نرخ بازگشت سرمایه همان میزان سود و منفعتی است که از سرمایه گذاری یک دارایی در بستر دیگری مانند اوراق بهادار به دست می آید .

میزان سود دریافتی بستگی به برنامه ریزی و تصمیم های حسابداری سرمایه گذاری دارد، از همین رو می‌توان از مزایای حسابداری سرمایه گذاری برای توسعه و رشد اقتصادی سرمایه بهره برد .

حسابداری سرمایه گذاری میتواند به عنوان یک شاخص موثر عمل کند ،این شاخص میتواند با در نظر داشتن داده ها و گزارش های مالی و همچنین بررسی ارزش یک مشتری در طولانی مدت و در نظر گرفتن وضعیت موجود حجم خروجی و سود حاصله را از سرمایه گذاری انجام شده در مقابل هزینه ای که صورت گرفته،بالا ببرد.

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار

سخن پایانی

در نهایت باید شرح داد که مهم ترین مهره در بخش سرمایه گذاری و برنامه ریزی ها و از همه مهم تر تصمیم گیری ها، حسابداری سرمایه گذاری می‌باشد ،زیرا این اشخاص تمامی گزارش های مالی و داده های مالی را جمع آوری و طبقه بندی کرده و با در نظر گرفتن تمامی جوانب حال و آینده می‌توانند بهترین و سازنده ترین برنامه ها را در جهت رشد سرمایه ارائه دهند.

هدف اصلی این اشخاص سبد گردانی مالی و دادن توصیه های موثر در راه رشد می‌باشد.

حسابداری سرمایه گذاری در اوراق بهادار نیز چنین عمل و فعالیتی را در پی دارد،صاحب سرمایه باید با در نظر داشتن وضعیت موجود و سرمایه خود بهترین تصمیم را در انتخاب حسابدار سرمایه داشته باشد .

اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *