مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه

نویسنده مقاله :

یکی از کاربردی ترین و اساسی ترین مهارت ها برای اینکه شخص بتواند حیات مالی خود را حفظ کند یادگیری مهارت مدیریت سرمایه می‌باشد .

اگر اشخاص نتوانند سرمایه خود را به خوبی و با مهارت بالا کنترل و مدیریت کنند در شرایطی که وضعیت اقتصادی بهم ریخته خواهد بود توانایی حفظ ارزش سرمایه را نخواهند داشت و حتی بعضاً ممکن است در تهیه و تامین هزینه های روز مرگی زندگی خود دچار موانع زیادی شوند .

یادگیری مهارت مدیریت سرمایه بسیار کارامد خواهند بود و باعث کاهش ریسک در سرمایه گذاری ، افزایش رشد سرمایه و در نهایت منجر به کسب سود های کلان میشود .

مدیریت سرمایه در اصل یعنی دارایی ها و منابع مالی را طوری کنترل کنیم یا در اصطلاح طوری سبد گردانی کنیم تا میزان بازدهی و سود دهی آن در آینده بسیار مناسب و راضی کننده باشد. 

مدیریت سرمایه مهارتی است که باعث میشود سرمایه گذاری با ریسک پذیری حداقل و کنترل شده و با بازدهی خیلی بهتری داشته باشیم .

کنترل و مدیریت ریسک را میتوان با مدیریت سرمایه تقریبا هم سو و هم هدف دانست چون که هدف اساسی و اصلی هر دو در نهایت حفظ ارزش سرمایه و دارایی و کاهش ریسک است. 

برای مدیریت سرمایه و کنترل و مدیریت ریسک شیوه های متعدد و زیادی وجود دارد ،روش هایی مانند : شناختن بازاری که در آن قصد سرمایه گذاری داریم ،دوری کردن از هیجانات موجود ،پیروی کردن از یک سیستم معاملاتی مشخص و دقیق و…… . ( برای آشنایی با حسابداری ارزی کلیک کنید.)

مدیریت سرمایه

استراتژی های مدیریت سرمایه 

همانطور که شرح دادیم مدیریت سرمایه یک مهارت است و هر مهارتی برای اینکه بتوانند با کیفیت تر و بهتر عمل کند نیاز به استراتژی های مختص به خود می‌باشد .

به طور کل این مهارت برا میتوان به سه روش در کنترل سرمایه و مدیریت آن به کار برد . انتخاب کردن هر کدام از روش ها وابسته به روحیات و حجم ریسک پذیری افراد در سرمایه گذاری ،است.این سه شیوه مشمول : استراتژی محتاطانه ،استراتژی تهاجمی (هجومی)،استراتژی پوششی می‌باشد.

در استراتژی محتاطانه سرمایه گذار حفظ و امنیت اصل دارایی خود را به سود هایی با درصد کمتر ترجیع میدهد.در این استراتژی سرمایه گذار عمدتا دیدی بلند مدت به سرمایه گذاری خود دارد و در واقع اتفاقات و هیجانات بازار تاثیر زیادی روی سرمایه وی ندارد .

در استراتژی هجومی ترجیع سرمایه گذار روی کسب سود های کلان از سرمایه گذاری است و کسب سود های کلان اولویت سرمایه گذار است . در این روش ریسک پذیری بالاتر است .

استراتژی پوششی روشی مابین دو روش بالا است یعنی روشی است که در میان استراتژی محتاطانه و استراتژی هجومی قرار میگیرد .استراتژی پوششی بسیار متنوع و متعدد است که تعریف دقیقی برای آن تقریبا موجود نیست .

مدیریت سرمایه

اصول مدیریت سرمایه 

باید خاطر نشان شد که هیچکس بدون رعایت اصول مدیریت سرمایه نمی‌تواند در بازار های مالی به حیات مالی خود و کسب سود های پی درپی ادامه دهد.فعالیت در بازار های مالی بدون رعایت و کنترل  مدیریت سرمایه مانند این می‌باشد که با چشمان بسته به رانندگی مشغول شد . معامله‌گران باید به اهمیت مدیریت سرمایه توجه کنند و این مهارت را فراگیرند تا بتوانند سرمایه خود را به راحتی رشد دهند .

باید توجه داشت که در معامله گری در بازار های مالی حفظ سرمایه اولیه از مهم ترین اصول معامله گری و مدیریت سرمایه است .

برای کسب سود های کلان اول مدیریت سرمایه و بعد استراتژی های معاملاتی معامله گران و تریدر ها اساسی و مهم است.

اصول اساسی و مهم مدیریت سرمایه به شرح ذیل می‌باشد : 

۱.این مهارت کاملا شخصی است 

مدیریت سرمایه شخصی است یعنی نباید مدیریت سرمایه شخص دیگر و افراد دیگری را در رابطه با سرمایه خود اجرا کنیم ،زیرا هر مدیریت سرمایه ای برای خود هدفی در پی دارد ممکن است سرمایه گذاری بلند مدت یا حتی کوتاه مدت باشد و یا حتی ریسک پذیری یک فرد پایین و یک فرد دارای روحیه ریسک پذیری بالایی باشد و از همه مهم تر میزان سرمایه هر فرد برای سرمایه گذاری و مدیریت سرمایه متفاوت است. 

۲.بدون تعیین حد ضرر و سود وارد معامله ای نشوید .

حتی با تجربه ترین و کار پشته ترین معامله گران هم در معاملات خود ضرر میکنند ،اما این ضرر باید حساب شده باشد و از ضرر های سنگین تر جلوگیری کند .

۳.احساسات را کنار بگذارید .

در رابطه با معامله کردن در بازار های مالی به دلیل هیجانات موجود در این بستر نباید اجازه دهیم که احساسات بر ما تسلط پیدا کنند و باید منطقی ترین حالت خود را در معامله داشته باشیم .

۴.سبد سرمایه گذاری متنوع ایجاد کنید .

در رابطه با این موضوع بسیار از معامله گران صحبت ها و جلساتی گزاشته اند و عام ترین جمله در این رابطه این است که میگویند : تمامی تخم مرغ های خود را در یک سبد نگذارید .

اهداف مدیریت سرمایه 

همیشه در مرحله ی اول و در مدیریت و کنترل سرمایه معامله گر تمرکز خود را باید روی حفظ سرمایه اولیه بگذارد تا آن را از دست ندهد و بتواند بیشترین سود را از آن کسب کند.

مدیریت سرمایه باید طبق اصول باشد و با توجه به روحیات فرد و بستر فعالیت مالی و میزان ریسک پذیری معامله گر صورت گیرد.

یکی از هدف های اساسی و مهم مدیریت سرمایه این است که حجم سود های دریافتی از سرمایه گذاری را بالا ببرد و سبد گردانی سرمایه را به خوبی کنترل و مدیریت کند و نظارت بر روی آن را اولویت خود قرار دهد ،سرمایه گذاری دارایی در جهت رشد سرمایه و وضعیت اقتصادی صورت میگیرد .

مدیریت سرمایه

سخن پایانی

در حیطه ی سرمایه گذاری بر روی اموال و دارایی ها و منابع مالی مهم ترین مهره مدیریت سرمایه و کنترل آن و نظارت بر روی سبد گردانی می‌باشد .

مدیریت سرمایه اصول مخصوص و مختص به خود را دارد که باید در سرمایه گذاری تک تک اصول آن رعایت شود تا معامله گر بتواند تصمیم های سازنده ای در جهت رشد سرمایه با توجه به مدیریت سرمایه بگیرد .

مدیریت سرمایه گذاری برای صاحبان سرمایه و کسب و کار اهمیت بسزایی دارد .

اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *