اصول حسابداری دولتی

اصول حسابداری دولتی

نویسنده مقاله :

یکی دیگر از گرایش های رشته ی حسابداری حوزه حسابداری دولتی می‌باشد که این حیطه هم مورد توجه بسیاری از افراد واقع میشود و از  اصول مختص به خود برخوردار می‌باشد. افراد مشغول در این حوزه باید‌دقت بسیار بالایی و حساسیت مختص به کار را داشته باشند.

 میتوان به طور صریحی بیان کرد که حسابداری دولتی یکی از مهم ترین مهره های دولت در تنظیم بودجه و برنامه ریزی آن می‌باشد زیرا دولت برای تنظیم بودجه طبق گزارش ها و اطلاعات مالی که حسابداری دولتی ارائه میدهد برنامه ریزی میکند و تصمیم میگیرد .گزارش ارائه شده از زیر مجموعه ها و سازمان های زیر نظر دولت می‌باشد .حسابداری دولتی ابزار اساسی تلقی میشود زیرا این بخش تراکنش ها و گزارش های مالی را به شکل واضح و دقیقی مشخص میکند.همچنین این بخش توانایی این را دارد که پیشنهاد های سازنده ای در جهت بهبود حیطه مالی به دولت بدهد . این حیطه کاری اصول تخصصی و کاربردی مختص به خود را دارد که در ادامه مطلب توضیح خواهیم داد . ( در این صفحه میتوانید با حسابداری ارزی آشنا شوید.)

اصول حسابداری دولتی

وظایف حسابداری دولتی 

همانطور که مطلع هستید یکی از وظایف مهمی که دولت به دوش میکشد کنترل بودجه و تهیه بودجه برای هزینه های عمومی و دولت میباشد.دولت برای تصمیم گیری و برنامه ریزی بودجه نیاز به اطلاعات شفاف و دقیقی‌ از  اطلاعات مالی زیر مجموعه های خود، دارد این اطلاعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد . اطلاعات مالی  ارائه شده به دولت، از زیر مجموعه های خود برای برنامه ریزی و تصمیم گیری در حوزه بودجه باید دقیق و طبقه بندی شده باشد و گزارشی مبنا بر دقیق ترین اطلاعات مالی در دست داشته باشد.

ثبت این اطلاعات مالی و گزارش های تنظیم و تهیه شده از داده های مالی بر عهده ی حسابداری دولتی می‌باشد.دولت برای اینکه برنامه های بودجه را به خوبی مدیریت و کنترل کند نیاز دارد که اطلاعات مالی سازمان هایی که زیر نظر دولت فعالیت میکنند و زیر مجموعه دولت هستند را در دست داشته باشد.

دولت طبق گزارش مالی که حسابداری دولتی ارائه میدهد اطلاعات را تجزیه و تحلیل می‌کند و سپس در نهایت طبق‌ اطلاعات  ارائه شده  و گزارش های مالی جمع بندی و طبقه بندی شده، برنامه بودجه را اجرا و برنامه ریزی های مربوط به آن را انجام میدهد.

اصول حسابداری دولتی

ویژگی حسابداری دولتی 

در حسابداری دولتی ارائه گزارش و عملکرد مالی زیر مجموعه ها به دولت بسیار مهم میباشد زیرا دولت با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط بخش حسابداری دولتی برنامه بودجه را تنظیم میکند و همانطور که میدانید بودجه برای هر دولتی از مهم ترین وظایف محسوب میشود. 

گزارش ارائه شده باید طبق اصولی نوشته شود و دقیق و روشن باشد،گزارش مالی ارائه شده باید شامل موارد زیر باشد : 

۱.جامع باشد .

گزارش مطرح شده به دولت باید تمامی داده ها و اطلاعات مالی را در بر بگیرد و ناقص نباشد، تا دولت بتواند برای برنامه ریزی بودجه تمامی موانع و چالش های پیش رو را به راحتی تشخیص دهد. 

۲.زمان بندی درست و صحیحی داشته باشد .

یک حسابدار دولتی باید‌ توانایی این را داشته باشد که گزارش های خواسته شده را در زمان درست و به موقع تحویل دهد .

۳.با کیفیت باشد و قابلیت استفاده از آن بالا باشد .

گزارش های مالی ارائه شده توسط حسابداری دولتی باید از چنان کیفیت و کامل و  جامع بودنی برخوردار باشد که بتوان از آن برای در نظر گرفتن برنامه های بودجه آینده نیز به کار گرفت و از آن در آینده هم بتوان بهره گرفت  .

پنج مورد از اصولی که در حسابداری دولتی بسیار مورد توجه قرار میگیرد و حائز اهمیت است شامل: رعایت حساب های بودجه ای و دولتی ،استفاده از مبنای تعهدی و نیمه تعهدی تعدیل کننده ،رعایت مقررات مالی و حق تقدم قوانین ،تامین اعتبار در ایجاد و تعهد ،استفاده از حساب های جدا و مستقل در برنامه ریزی های مالی.

اهداف حسابداری دولتی 

وظیفه اصلی این بخش طبق اصول تعریف شده ای به عمل می آید و برای خود اصول مخصوص به خود را دارد.

حسابداری دولتی برای برنامه ریزی و تصمیم گیری درمورد بودجه و کنترل و نظارت بر امور مالی سازمان ها و زیر مجموعه های دولت کاربرد دارد.اهداف حسابداری دولتی به طور کل و جامع شامل موارد زیر می‌باشد : 

۱.ثبت امور و فعالیت های مالی 

۲.مدیریت هزینه های جاری و دولتی 

۳.مدیریت طرح ها و فعالیت های دولتی 

۴.کنترل امور مالی و فعالیت های مالی در بخش مالی .

اصول حسابداری دولتی

سخن پایانی

و در آخر میتوان گفت که دولت بودجه خود را بر طبق گزارش مالی حسابداری دولتی تهیه و تنظیم میکند ،حال اینکه این بودجه کاربردی باشد یا غیر از این باشد به اطلاعات ارائه شده توسط حسابداری دولتی و تصمیم های دولت بستگی دارد .

حسابداری دولتی مهره ای موثر در تصمیم های دولت برای بودجه محسوب میشود. 

اطلاعات ارائه شده توسط این بخش مربوط به گزارش های مالی از سازمان ها و زیر مجموعه های دولت می‌باشد .

اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *