حسابداری تجارت الکترونیک و اینترنتی

حسابداری تجارت الکترونیک و اینترنتی

نویسنده مقاله :

تجارت الکترونیک نیز مانند هر حرفه و کسب و کار دیگری امور مالی مربوط به خود را دارد که این امور باید طبقه بندی و جمع آوری شده و در اختیار قرار گیرد تا از هر بی نظمی و پس رفتی جلوگیری شود .

در این صنعت نیز اگر گزارش های مالی و سوابقی که مربوط به حیطه مالی میشود مرتب سازی نشود کنترل امور و فعالیت های مالی دچار مشکل میشود و در واقع غیر ممکن میشود .

حسابداری تجارت الکترونیک در واقع کنترل و مدیریت مالی را ممکن می‌سازد و آن را رو به پیشرفت سوق میدهد. در حسابداری تجارت الکترونیک سوابق مالی مربوط به کسب و کار دقیق مرتب سازی شده و مطالبات و بدهی ها مدیریت و کنترل میشود . اگر میخواهید با حسابداری بین المللی آشنا شوید کلیک کنید!

حسابداری تجارت الکترونیک و اینترنتی

حسابداری تجارت الکترونیک یکی از مهم ترین پیش نیاز های اصلی برای توسعه و رشد برنامه ریزی در تجارت الکترونیک می‌باشد .

حسابداری تجارت الکترونیک اطلاعات و گزارش های مالی مربوطه را جمع آوری ، طبقه بندی ، تجزیه و تحلیل و در نهایت در اختیار مدیران و صاحبان کسب و کار الکترونیکی قرار میدهند تا آنان بتوانند بر طبق اطلاعات مالی ارائه شده تصمیمات لازم و برنامه ریزی های مربوطه را انجام دهند . 

تصمیم های صاحبان کسب و کار الکترونیکی بر طبق گزارش های مطرح شده توسط حسابداری تجارت الکترونیک گرفته میشود ،به همین سبب این بخش بسیار از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد چرا که میتواند آینده ی کسب و کار الکترونیکی را به راحتی به سمت توسعه و پیشرفت و یا بر عکس آن سوق دهد و هدایت کند .

مزیت تجارت الکترونیک 

با پیشرفت علم و فناوری روز به روز تجارت ها و کسب و کار ها به بستری به نام اینترنت علاقه مند شدند و تجارت الکترونیک از این جا شروع به پیشرفت کرد  و گسترش یافت. 

حال در زندگی روزمره انسان ها میتوان مثال های بسیاری در رابطه با تجارت الکترونیک نام برد مثال های همچون بیمه الکترونیکی ،بانکداری الکترونیکی و…. .

تجارت الکترونیک منجر شد که هر تجارتی که در این بستر شکل میگیرد محدود به مکان و کشور خاصی نباشد و تجارت جهانی شود ،همچنین منجر شد که تجارت مختص زمان به خصوصی نباشد و هر در هر زمانی تجارت انجام گیرد .تجارت الکترونیک موجب شد که دسترسی به اطلاعات و تبادل آنان سریع و آسان شود،مبادله ی اطلاعات ارائه شده دیگر به روش سنتی و با ثبت اسناد و مدارک به شکل کاغذی صورت نمیگیرد و از این شکل خارج شده و  مبادله اطلاعات از طریق سیستم های الکترونیکی صورت میگیرد ‌.حوزه تجارت الکترونیک به شدت هزینه ها راه کاهش داده و سرعت تبادل اطلاعات را به شکل موثری بالا برده از همین رو عرصه جدیدی را به روی جهان برای رقابت گشوده است .

در تجارت الکترونیک هیچ مرزی وجود ندارد به همین دلیل نیاز به پرداخت هزینه گمرک نیست و فرقی نمیکند که افراد یک کالا یا جنس را از کشور خود خریداری کنند یا از کشوری دیگر به همین دلیل حجم معاملات در این حوزه بسیار بالا رفته و بازرگانان ترجیع خود را بر تجارت الکترونیک گزاشته اند .

حسابداری تجارت الکترونیک و اینترنتی

وظایف حسابداری تجارت الکترونیک 

همانطور که شرح دادیم بسیاری از تجارت ها و کسب و کار ها بر بستر اینترنت فعالیت میکنند و تجارت ها  الکترونیکی شده اند .میدانید که هر تجارتی امور و فعالیت های مالی مربوط به خود را دارند ،جمع آوری و طبقه بندی و تحلیل این امور و تنظیم گزارشی بر مبنای آن به شکل جامع و کامل برای ارائه و مطرح کردن به صاحبان کسب و کار در جهت بررسی و تصمیم گیری های با کیفیت و بهتری در آینده بر طبق گزارش ها ، وظیفه حسابداری تجارت الکترونیک است.

این رشته یکی از گرایش های رشته حسابداری می‌باشد که مورد توجه علاقه مندان و نیاز مندان به حسابدار تجارت الکترونیک قرار میگیرد ،زیرا همانطور که به صراحت میدانید مهم ترین بخش هر تجارتی بخش مالی و امور مالی مربوط به آن می‌باشد که گزارش ها و تراکنش های مربوط به این حوزه را حسابدار تجارت الکترونیک تنظیم میکند .همچنین کنترل و مدیریت مالی این بخش را نیز حسابدار میتواند به راحتی انجام دهد .

اهداف تجارت الکترونیک 

امروزه محبوب ترین شیوه های تجارت و مبادلات تجاری خرید اینترنتی در بستر وب می‌باشد .

این شیوه از تجارت فضای امنی تلقی میشود که به راحتی مبادلات در آن صورت میگیرد .شکل گیری این تجارت در بستر اینترنت و وب امکان این را به کاربر میدهد تا کاربر بتواند با باز کردن یک صفحه از اینترنت کالای درخواستی خود را سفارش دهد یا حتی با ساخت سایت کالای خود را به جهان برای فروش ارائه دهد.

تجارت الکترونیک باعث شد بسیاری از افراد بتوانند کالای خود را به راحتی به جهان معرفی کنند و تجارت خود را به راحتی انجام دهند .

یکی از مهم ترین اهداف تجارت الکترونیک کاهش هزینه در معاملات تجاری و از همه مهم تر سریع بودن این فرایند را تضمین میکند همین موارد باعث میشود تا علاقه به ایجاد تجارت های بزرگ و کوچک در این بستر به وجود بیایید .

در تجارت الکترونیک دیگر واسطه ای بین خریدار و فروشنده نیست و خریدار میتواند به راحتی و به طور مستقیم کالای خود را از فروشنده تهیه کند همین مورد باعث میشود که قدرت خرید خریداران افزایش پیدا کند و بازاری های نوین و جدیدی در این بستر به وجود آید .

باید خاطر نشان شد که با ارزش ترین هدف تجارت الکترونیک حذف واسطه ها و کاهش هزینه ها و قیمت متناسب با کالا می‌باشد طبق آمار به دست آمده این امر یعنی حذف واسطه ها بین خریداران و فروشندگان باعث شده قیمت کالا بین 15تا 50درصد کاهش پیدا کند و خریداران با قیمت اصلی کالا بتوانند کالا را خریداری کنند .

حسابداری تجارت الکترونیک و اینترنتی

تجارت الکترونیک ،باعث شده بسیاری از تجارت ها پیشرفت های چشم گیری داشته باشند و خود را به جهان ارائه دهند .

این امر باعث شده خریداران کالا را با قیمت مناسب تری و بدون واسطه تهیه کنند. تجارت الکترونیک مانند هر تجارت دیگری اصول حسابداری مالی مربوط به خود را دارد و تراکنش های مالی انجام شده در این بستر باید مرتب سازی شود تا کنترل و مدیریت مالی به راحتی صورت گیرد .

اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *