مالیات بر املاک و مستغلات

مالیات بر املاک و مستغلات

نویسنده مقاله :

باید توجه داشت که یکی از مهم ترین درآمد های دولت که از جیب مردم به جیب دولت منتقل میشود،مالیات است. در اغلب یا حتی میتوان گفت همه کشور ها مالیات منبع بسیار مهمی از درآمد های دولت را تشکیل میدهد و از اهمیت زیادی برخوردار میباشد.یکی از مالیات هایی که بخش زیادی از مالیات ها را تشکیل میدهد مالیاتی است که صاحبان املاک و مستغلات به دولت میپردازند.

مالیات مشمول حال تمامی کسب و کارها در هر شاخه‌ای که هستند می‌شود و به همین خاطر، بازار ملک و املاک نیز مالیات مشمول حالشان می‌شود. در این صفحه میتوانید با اصول کلی مالیات آشنا شوید !
در واقع می‌بایستی در شکلی کلی و عمده اینگونه شرح دهیم که اگر شخصی دارای زمین، ملک، مغازه و … باشد، می‌بایستی از درآمدی که از انتقال آن به دیگران و یا اجاره دادن آن به دست می اید مبلغی را به عنوان مالیات به دولت بپردازد . به عبارت بهتر هر گونه فعالیتی که در بازار املاک صورت میگیرد و درآمدی ناشی میگردد، مشمول مالیات می‌شود.


مالیات بر املاک و مستغلات

انواع مالیات بر املاک و مستغلات

مالیات بر املاک و مستغلات همانطور که بیان کردیم بخش مهمی از مالیات هارا تشکیل میدهد و سالانه از این بخش مالیات زیادی به جیب دولت منتقل میشود که دولت مالیات دریافتی را در جهت اهداف زیادی خرج میکند.
مالیات بر املاک و مستغلات انواع مختلفی دارد که شامل :

1. مالیات بر ساخت و ساز املاک و مستغلات

بر طبق ماده ۷۷ قانون مالیات املاک و مستغلات، سازندگان املاک از بساز بفروش ها گرفته تا افراد فعال در حوزه انبوه سازی، می‌بایستی  برای هر ساخت و سازی که صورت میگیرد، 15 تا 25 درصد از سودشان را به عنوان مبلغی از مالیات بپردازند. بر اساس و طبق این قانون، اشخاصی که در  شرکت‌های ساختمانی دارای مجوز از سازمان برنامه و بودجه کشور، فعال هستند، باید 25 درصد از درآمدشان را که  از فروش واحدهای نوساز به دست می آید  را تحت عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. همچنین باید متذکر شد که  شرکت‌های تعاونی مسکن هم باید ۱۸.۷۵ درصد از سود املاک تازه ساخت خود را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند. البته در پرداخت این مالیات، از قیمت نهایی فروش هزینه‌های زمین و ساخت و ساز کسر می‌شود.
 2.مالیات بر درآمد اجاره املاک و مستغلاتاشخاصی که مالک زمین و املاک هستند و در واقع از زمین و املاک خود درآمد کسب میکنند و این درآمد در جهت اجاره دادن املاک و زمین خود است ،درامد دریافتی از اجاره املاک خود مشمول مالیات میشود که به عنوان درآمد اجازه املاک شناخته میشود.
رقم مالیات بر درآمد اجاره، بر طبق قراردادی که نوشته شده حساب میشود و می‌بایستی مطابق با املاک مشابه تعیین شود. نکته مهمی که باید مد نظر قرار داد، این است که قانون مالیات بر درآمد اجاره بها برای املاک با متراژ بالای ۲۰۰ متر در شهرستان‌ها و بالای ۱۵۰ متر در تهران اجرا می‌شود.
 3.مالیات بر نقل و انتقال املاک و مستغلاتدر بخش مالیات بر نقل و انتقالات هر گونه جابه‌جایی و انتقال ملک و املاک بر طبق ماده ۵۹ قانون مالیاتی کشور، شامل ۵ درصد مالیات بر ارزش معامله خواهد شد. البته در مبحث مالیات املاک و مستغلات، موارد متعدد و زیادی همانند قدمت، اسکلت بندی، تجهیزات به کار رفته،مساحت، نوع کاربری ملک (مسکونی، تجاری، اداری و …)، نوع مالکیت محل و موقعیت قرارگیری ملک موثر و حائز اهمیت هستند.
4.مالیات بر املاک و مستغلات خالیدر بحث مالیات بر املاک و مستغلات خالی قانون اینگونه بیان میدارد که هر ملک تجاری یا مسکونی که در محلی با بیش از 100 هزار نفر قرار گرفته باشد و خالی باشد، با گذشت یک سال اگر مجدد خالی باشد، میبایستی از سال دوم برای آن مالیات درنظر گرفته و پرداخت شود. مالیات آن هم به این شکل محاسبه خواهد شد:
1.در سال دوم باید مبلغی برابر با نصف مالیات بر درآمد اجاره
2. سال سوم دقیقاً برابر مالیات بر درآمد اجاره
3. برای سال‌های چهارم به بعد مالیاتی معادل 1.5 برابر درآمد اجاره، پرداخت شود.


مالیات بر املاک و مستغلات

آیا معافیت مالیات بر درآمد املاک وجود دارد؟

یکی از مهم ترین کار هایی که دولت بر عهده دارد،ارائه خدمات عمومی مناسب و با کیفیت است که خود دولت برای ارائه خدمات عمومی باید هزینه های سنگینی را پرداخت کند،یکی از راه هایی که دولت از طریق آن برای خدمات عمومی هزینه میکند مالیات می‌باشد .
مالیات مهم ترین کانال دریافتی پول برای دولت است که از جیب خانوار به جیب دولت انتقال پیدا میکند. مالیات در واقع بر دو نوع است ،یکی مالیات مستقیم و دیگری مالیات غیرمستقیم که خود این دو نوع نیز به بخش های کوچک تری تقسیم میشوند و جزئیات زیادی دارند.
مالیات در واقع بر درآمد ناشی از کسب و کار ها اعمال میشود.همانطور که درآمد هایی وجود دارند که مالیات شامل حال آنها میگردد باید گفت که درامد هایی نیز وجود دارند که از مالیات معاف هستند.در بحث مالیات بر درآمد املاک نیز چنین مبحثی صدق میکند و برخی از درآمد هایی که از اجاره املاک به دست می آیند بر طبق قانون و مقرراتی معاف از مالیات هستند.
همچنین باید گفت که جواب سوال اینکه آیا معافیت مالیات بر درآمد املاک وجود دارد یا خیر ،مثبت است.

معافیت مالیات بر درآمد املاک

معافیت از مالیات یکی از راه ها و سیاست های موثری است که دولت در جهت حمایت از درآمد های کوچک و کسب و کار های کوچک به کار میبرد.باید متذکر شد که معافیت های مالیاتی می‌توانند هم به صورت موقت و هم به صورت دائمی وجود داشته باشند،معافیت های مالیاتی به درآمد ناشی از کسب و کار ها تعلق میگیرد.
میدانیم که اشخاصی که مالک املاک و مستغلات هستند با اجاره دادن ملک های خود به راحتی از آن ها درآمد کسب میکنند و این درآمد مشمول مالیات از سمت دولت میشود.همانطور که این درآمد میتواند مشمول مالیات شود ،میتواند مشمول معافیت مالیاتی نیز بشود.
همچنین باید گفت که برای برخی از افراد و اشخاصی که از اجاره دادن ملک خود درآمد به دست می آوردند،برای درامد ناشی از اجاره دادن ملک آنها معافیت از مالیات اجاره لحاظ شده است.در رابطه با معافیت از مالیات اجاره قوانینی وضع شده است که به شرح زیر می‌باشد :
“بر طبق ماده 53 قانون، چنانچه ملک فردی در اختیار افراد تحت تکفل مالک از قبیل والدین، همسر، فرزند و … باشد، از پرداخت مالیات معاف خواهد بود. این در حالی است که در صورت دریافت اجاره توسط مالک و فهمیدن این موضوع توسط سازمان امور مالیاتی، فرد مخاطی علاوه بر پرداخت مالیات بر درآمد املاک، باید جریمه عدم اعلام دریافت اجاره را نیز پرداخت کند. لازم به ذکر است که اگر مالک دارای چندین واحد مسکونی باشد، یک واحد برای سکونت خودش و یک واحد برای هر یک از افراد ذکر شده در بالا، از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.”


مالیات بر املاک و مستغلات

سخن پایانی

در نهایت باید شرح داد که مالیات برای دولت بسیار حائز اهمیت است و از اغلب درآمد های که ناشی از کسب و کار ها هستند مالیات اخذ میشود مگر درآمد های که معاف از مالیات هستند.همچنین در بحث مالیات بر املاک و مستغلات باید توجه داشت که در چه مواردی مالیات مشمول آن ها میشود و در چه مواردی معاف از مالیات هستند‌.
صاحبان املاک و مستغلات می‌بایستی در اجاره دادن املاک خود دقت لازم را داشته باشند زیرا بر طبق قرارداد مالیات اخذ میشود و این موضوع نیز به نوبه خود اهمیت زیادی دارد.

اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *