همانطور که مشهود میباشد میتوان گفت که اغلب یا بهتر است بگوییم همیشه در مرحله ی اول تصمیماتی که میگیریم بیشتر از هر مورد و مرحله ی دیگری میتواند در نتیجه ی یک واحد اقتصادی بسیار سرنوشت ساز و موثر باشد،از این رو تمامی تصمیم هایی که به وسیله ی مدیر های بالا و مدیر های میانی اخذ میشود همه و همه میتواند بر روی سرنوشت مثبت و منفی یک کسب و کار بسیار موثر واقع شود و این کسب کار را روبه پیشرفت و بالعکس یعنی رو به نابودی هل دهند.
در یک کسب و کار که دارای تصمیم گیرنده های زیادی است ،تصمیم گیرنده های استراتژیک برای دست گزاشتن روی بهترین انتخاب ها نیازمند اطلاعات و داده های معتبر و مختلفی هستند زیرا تصمیم گیرنده ها سرنوشت یک کسب و کار را میسازند.اطلاعات و داده های مورد دسترس باید آماده و طبقه بندی شده باشند تا راحت تر مورد استفاده قرار گیرد.
در حیطه مالی مسولیت تهیه و بررسی اطلاعات و داده ها را حسابداری مدیریت بر عهده دارد.
اگر بخواهیم حسابداری مدیریت را از دیدگاه علم مورد بررسی قرار دهیم باید اینگونه شرح دهیم که حسابداری مدیریت یک فرایند ی است که شامل پردازش و اندازه گیری ،تجزیه و تحلیل ودر نهایت طبقه بندی و تفسیر اطلاعاتی که مورد استفاده مدیران کسب و کار میباشد ،است . استفاده از این اطلاعات توسط مدیران کسب و کار قدم بسیار مهمی در جهت برنامه ریزی و مدیریت بهتر کسب و کار میباشد. ( در این صفحه نیز میتوانید با حسابرسی داخلی آشنا شوید.)
مطالبی که در این محتوا خواهید خواند :
Toggleوظایف حسابداری مدیریت
وظایف حسابداری مدیریت ،یکی از مهم ترین وظایف است برای مثال یک شرکت و کسب و کار را مدیران آن اداره میکنند مدیران شرکت برای فعالیت های شرکت باید برنامه ریزی کنند و تصمیم های مهمی در آینده بگیرند این برنامه ریزی و تصمیم ها باید طوری باشد که بر حسب اطلاعات متقن عمل کنند ،اطلاعات مورد استفاده شده در جهت تصمیم گیری و برنامه ریزی را حسابداری مدیریت در اختیار مدیران قرار میدهد این اطلاعات ،اطلاعات مالی شرکت میباشد از همین رو اطلاعات ارائه شده به مدیران کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار میباشد چرا که میتواند به راحتی عامل سقوط و یا پیشرفت کسب و کار باشد.
اطلاعاتی که حسابداری مدیریت در اختیار مدیران قرار میدهد همان اطلاعات مالی است که از مهم ترین اطلاعات مورد استفاده و مورد نیاز مدیران است .
تهیه و تنظیم تمامی اطلاعات مالی مربوط به شرکت بر عهده و وظیفهی واحد حسابداری مدیریت میباشد .
اهداف حسابداری مدیریت
حسابداری مدیریت یکی از مهم ترین بخش های شرکت میباشد از این رو همان گونه که شرح داده شد اطلاعات ارائه شده توسط این بخش به مدیران میتواند آینده کسب و کار را در دست بگیرد و سرنوشت آن را به سوی مثبت یا منفی سوق دهد.اهداف حسابداری مدیریت به شرح زیر میباشد :
۱.تهیه و طبقه بندی اطلاعات مورد نیاز مدیران در جهت تصمیم گیری های بهتر و با کیفیت تر | ۳.انگیزه دادن و تشویق کردن کارکنان و مدیران در راه هدف های کسب و کار |
۲.یاری دادن به مدیران کسب و کار در فعالیت های مختلف شرکت اعم از رهبری و فعالیت های عملیاتی | ۴.سنجش عملکرد بخش های تابعه ،کارکنان سازمان و مدیران |
ویژگی های حسابداری مدیریت
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مهره های حسابداری در هر نوع کسب و کار و شرکتی، برنامه حسابداری در تناسب با آن شرکت میباشد که حسابداری مدیریت را ممکن میسازد.
یکی از گرایش های مهم حسابداری از نظر درآمدی و بازار کار خوب ،حسابداری مدیریت است. حسابداری مدیریت به علت تغییر و تحول نیاز های سازمان ها و کسب و کار ها متحول شد و از نظر صاحب کسب و کار ها مورد توجه واقع شد همچنین این تحول تکنیک های نوین و جدیدی در حسابداری مدیریت به وجود آورد .
در حسابداری مدیریت ارائه و نوشتن گزارش بسیار اهمیت دارد چرا که برای نهایت استفاده مدیران از اطلاعاتی که وجود دارد باید گزارش های دقیق با فن بیان بسیار قوی وجود داشته باشد تا برنامه ریزی ها توسط مدیران در آینده پیشرفت چشم گیری داشته باشد و در نهایت منجر به پیشرفت کسب و کار و پیشرفت های اقتصادی شود .
سخن پایانی
در آخر باید خاطر نشان شد که حسابداری مدیریت فعالیت بسیار تاثیر گزاری در کسب و کار محسوب میشود و باعث میشود که اطلاعات و داده های حسابداری به شکل طبقه بندی شده و واضح و روشنی در اختیار مدیران صاحب اختیار قرار گیرد تا به شکل صریحی مدیران بسیار راحت تر و با آگاهی کامل و تحلیل و بررسی بسیار قوی بتوانند تصمیم های موثر تری در راه پیشرفت کسب و کار بگیرند و در نهایت فعالیت های مدیریتی و کنترل خود را بر روی کسب و کار بهبود دهند، از همین رو اهمیت اطلاعات ارائه شده توسط حسابداری مدیریت به مدیران بسیار با ارزش و مهم تلقی میشود و اغلب محرمانه است تا فقط توسط مدیران مورد استفاده قرار گیرد و به دست افرادی غیر از تصمیم گیرنده های کسب و کار نرسد .