حسابداری مدیریتی و برنامه ریزی مالی

نویسنده مقاله :

حسابداری در حقیقت محدود به ثبت و تهیه ی گزارش ها و داده های مالی و خلاصه کردن تراکنش های مالی مربوطه می‌باشد در اصل امور حسابداری نقش خیلی مهمی در مدیریت مالی ندارد. مدیریت مالی مهارتی است که به سازماندهی و کنترل کردن منابع اقتصادی و مالی یک سازمان برای رسیدن به اهداف می پردازد ؛ همچنین بخش مدیریت مالی میتواند تصمیم ها و برنامه ریزی های سازنده و مفیدی در راه رشد سرمایه و هدایت آن به سمت توسعه و پیشرفت ارائه دهد ،نظارت بر روی سازماندهی امور مالی نیز مرتبط با مدیریت مالی می‌باشد. در این صفحه میتوانید با حسابرسی داخلی آشنا شوید.

کسانی که صاحبان کسب و کار و مدیران فعال شرکت ها هستند ،تصمیم های آنان طبق استراتژی های مربوطه و بر اساس داده ها و اطلاعات مالی است که حسابداری و مدیریت مالی در اختیار آنان قرار میدهد. دو بخش حسابداری و مدیریت مالی برای مدیران بسیار مهم تلقی میشود چرا که بر اساس گزارش ها و اطلاعات جمع آوری شده توسط آنان ،می‌توانند برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های خود را با کیفیت بالا تری و در جهت رشد سرمایه و توسعه اقتصادی لحاظ کنند .

حسابداری مدیریتی و برنامه ریزی مالی

اهمیت حسابداری مدیریتی و برنامه ریزی مالی

میدانید که مهم ترین و سرنوشت ساز ترین بخش هر سرمایه گذاری و عملی در مرحله ی اول تصمیم هایی است که در رابطه با آن میگیریم ،این تصمیم ها آن قدر مهم تلقی میشوند که به راحتی می‌توانند سرنوشت یک کسب و کار را به سوی توسعه و پیشرفت مالی سوق دهد یا برعکس به سمت نابودی هدایت کند .

مدیران کسب و کار و شرکت ها برای تصمیم گیری های خود اطلاعات مهمی را باید در اختیار داشته باشند و بر اساس و پایه ی آن ها برنامه ریزی های خود را لحاظ کنند و می‌بایستی برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها به شکلی باشند که رشد و توسعه اقتصادی را تضمین کنند  ،اطلاعات و داده هایی که مدیران باید در دست داشته باشند که آنان را به سمت برنامه ریزی های سازنده ای سوق دهد ،توسط بخش حسابداری مدیریتی تهیه و تنظیم می‌شود .

تجزیه و تحلیل ،طبقه بندی و مرتب سازی داده های مالی و تراکنش ها برای ارائه به بخش مدیریت از وظایف مهم حسابداری مدیریتی محسوب میشود .

تاثیرگزار ترین نوع حسابداری در کسب و کار ها و سازمان ها حسابداری مدیریتی می‌باشد چرا که کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند علاوه بر دانش حسابداری خود می‌توانند با استفاده از توانایی ها و بخش استراتژیک رشته خود در حیطه مدیریتی نیز نقش موثری ایفا کنند و علاوه بر اینکه در تهیه و تنظیم گزارش ها و داده های مالی نقش دارند می‌توانند مدیران و صاحبان کسب و کار را در جهت گرفتن تصمیم های مدیریتی راهنمایی کنند و برنامه ریزی های موثری را پیشنهاد دهند .

کاربرد های حسابداری مدیریت 

رشته حسابداری مدیریت با گذشت زمان هم اهمیت آن افزایش پیدا می‌کند و هم زمینه های پیشرفت آن .حسابداری مدیریتی یکی از مهره های حساس و اساسی کسب کار ها چه بزرگ و چه کوچک به شمار می آید چرا که هم در حیطه حسابداری و هم در حیطه مدیریتی میتواند نقش موثری ایفا کند .حسابداری مدیریتی کاربرد های مهمی دارد که شامل :

۱. برنامه ریزی 

مهم ترین نقش حسابداری مدیریتی کمک به برنامه ریزی بر طبق داده های مالی است که وجود دارد . همانطور که شرح دادیم مدیران بر اساس و طبق گزارش ها و اطلاعات ارائه شده این بخش یعنی حسابداری مدیریتی تصمیم های خود را لحاظ و اجرا می‌کنند و برنامه ریزی های مربوطه را انجام میدهند از همین رو نقش حسابداری مدیریتی در برنامه ریزی نه تنها کم نیست بلکه اساسی و مهم است .

۲. تصمیم گیری درست 

داده ها و اطلاعات مالی که به مدیران برای تصمیم گیری ارائه میشوند باید به موقع و در زمان مشخص شده باشد چرا که بررسی ها دقیق تر شکل بگیرد و تصمیم ها با کیفیت تر و توسعه بخش باشند .داده ها و گزارش های ارئه شده توسط بخش حسابداری مدیریتی تنظیم و تهیه می‌شوند .

۳. سود آوری و پیش بینی 

حسابداری مدیریتی میتواند با استفاده از مهارت ها و برنامه های استراتژیک خود عوامل و بحران هایی که بر کسب و کار اثر می‌گذارند را تشخیص دهد و راهکار های موثری در جهت سود آوری بیشتر و تاثیر پذیری کم تر را اجرا کند .

حسابداری مدیریتی در برنامه ریزی های مالی مدیران برای آینده کسب و کار بسیار نقش و کاربردی و مهمی دارد ‌.

حسابداری مدیریتی و برنامه ریزی مالی

انواع حسابداری مدیریتی

همانطور که گفتیم حسابداری مدیریتی مهره مهمی برای کسب و کار ها به حساب می آید این مهره مهم انواعی نیز دارد که شامل بخش :

هزینه‌یابی و ارزش گذاری محصول

برای ارزش گذاری بر روی یک محصول یا هزینه یابی آن نخست باید به هزینه مواد اولیه به کار رفته در آن توجه کرد و با مشخص کردن مجموع هزینه های مرتبط با تولید راحت تر میتوان ارزش یک محصول را تعیین و مشخص کرد .

تجزیه و تحلیل جریان نقدی

حسابداران مدیریتی تجزیه و تحلیل تراکنش های نقدی و وجوه نقدی را نیز بر عهده دارند زیرا آنان به خوبی و با استفاده از استراتژی های مختص به خود می‌توانند کنترل و مدیریت این جریان را بر عهده بگیرند و برنامه ریزی های سازنده ای را برای تجزیه و تحلیل آنان به کار ببرند .

تحلیل محدودیت

حسابداران مدیریتی همچنین توانایی این را دارند که محدودیت هایی که بر خط تولید و فروش وجود دارند را بررسی و تحلیل کنند و راهکارهای مناسبی را ارائه دهند . تحلیل و محاسبه این محدودیت ها به خوبی میتواند بر افزایش جریان درآمد، سود و گردش و جریان نقدی کمک کند .

سخن پایانی

حسابداری مدیریتی نه تنها بخش مهمی از کسب و کار ها به حساب می‌آید بلکه در برنامه‌ریزی های مالی و سرمایه گذاری نیز مهم تلقی میشود .

حسابداری مدیریتی رشته ای بسیار پرطرفدار از لحاظ دید بازار کار محسوب میشود .حسابداری مدیریتی رشته ای است که زیر مجموعه حسابداری به حساب می‌آید و در آن هم امور محاسباتی و تهیه و تنظیم گزارش های مالی و هم امور مدیریتی وجود دارد که هر دو امور برای کمک به مدیران در جهت تصمیم گیری های استراتژیک و کاربردی نقش مهمی دارند .

post
اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *