مدیریت هزینه ها در حقیقت یک فرایند بسیار مهم در جهت برنامه ریزی و کنترل و مدیریت بودجه کسب و کار ها تلقی میشود .این بخش را میتوان نوعی حسابداری مدیریتی نیز معرفی کرد چرا که از طریق کاهش دادن یا افزایش دادن بودجه به راحتی میتواند هزینه ها را برنامه ریزی و پیش بینی کند .
حسابداری مدیریت هزینه ها یکی دیگر از زیر مجموعه های حسابداری محسوب میشود.
در این صفحه میتوانید با مدیریت هزینه محصولات آشنا شوید!
مطالبی که در این محتوا خواهید خواند :
Toggleمدیریت هزینه چیست؟
در کسب و کار ها و شرکت ها و یا حتی در زندگی روزمره خودمان مدیریت هزینه بسیار مهم است و باید توجه ویژه ای به آن داشت .همچنین باید گفت که دیدگاه مدیریت هزینه نقش بسیار مهم و موثری در برنامه ریزی ها و تصمیم های مدیران کسب و کار ها دارد .
مدیریت و کنترل هزینه ها اغلب یا میتوان گفت همیشه از دغدغه های مدیران کسب و کارها بوده است ،حتی در مواردی کنترل هزینه ها و مدیریت آن چنان در کاهش هزینه ها و رشد آنان نقش داشته است که قابل توصیف نیست .
بسیاری از کسب و کار ها و تجارت ها برای پروژه های خاص و یا حتی در زمان هایی برای کل پروژه از نرم افزار های پیشرفته و تخصصی برای مدیریت هزینه و تمرکز روی آن استفاده میکنند .
راهکاری زیاد و متعددی برای مدیریت سرمایه و جهت دادن آن به سمت پیشرفت وجود دارد که جزو تکنیک های کاربردی و مفید مدیریت هزینه ها تلقی میشود ،راهکار ها و تکنیک های مدیریت هزینه مشمول هزینه یابی هدف،تحلیل پاراتو،مهندسی زنجیره ارزش و کاهش و کنترل هزینه .
کاربرد مدیریت هزینه
مدیریت هزینه همانطور که شرح دادیم اهمیت زیادی برای مدیران و صاحبان کسب و کار دارد و به آنان در تعیین و مشخص کردن هزینه های خاص و عمومی پژوه های مرتبط کمک میکند و بسیار سازنده است .
در حقیقت هدف مدیریت هزینه این است که بستری برای جلوگیری از مصرف بیش از حد هزینه بودجه ایجاد کند و کنترل آن را در دست مدیران به راحتی قرار دهد .
البته قابل ذکر است که عدم کنترل و مدیریت هزینه ها میتواند خسارت های جبران ناپذیری در دراز مدت به بار آورد .
نکات مهم مدیریت هزینه ها
- مدیریت هزینه به کسب کار ها کمک شایانی میکند از جمله اینکه با پیش بینی دقیق هزینه ها احتمال اینکه بودجه هدر برود و در این بین تلف بشود را کاهش میدهد .
- بسیاری از مدیران کسب و کار به علت حساسیتی که در این بخش به خرج میدهند خودشان مسئولیت این بخش را بر عهده میگیرند و ترجیعا در این حیطه آنان از نرم افزارهای مختص به مدیریت هزینه استفاده میکنند که این نرم افزارها به نوبه خودشان کارایی های مفید و کاربردی دارند .
- کسانی که در بخش مدیریت هزینه فعالیت میکنند وظیفه آنان شامل تجزیه و تحلیل و جمع بندی و جمع آوری و در نهایت طبقه بندی اطلاعات و داده های هزینه برای بودجه ،پیش بینی و کنترل و نظارت دقیق تر هزینه ها برای جلوگیری از اتلاف بودجه می باشد.
- باید توجه داشت که بهترین و موثر ترین اطلاعاتی که میتواند به مدیران برای برنامه ریزی و تصمیم گیری های مالی و اقتصادی کمک کند این است که آنها اطلاعات مرتب و طبقه بندی شده ای از هزینه ها و پیش بینی دقیق تری از هزینه ها در آینده داشته باشند که این اطلاعات را مدیریت هزینه در اختیار آنان قرار میدهد .
مراحل مدیریت هزینه
مدیریت هزینه در واقع و در عمل از مرحله اول پروژه که برنامه ریزی میباشد تا آخرین مرحله پروژه را پوشش میدهد .
مدیریت هزینه منجر میشود که پروژه به بهترین نحو خود تکمیل شود و بهترین بازدهی مالی را به همراه داشته باشند .
درک استفاده از مدیریت هزینه برای مدیران کسب و کار با تجربه بسیار آسان تر است زیرا آنان به خوبی مطلع هستند که این بخش مهره مهمی در برنامه ریزی و اطلاعات مالی ارائه شده محسوب میشود .
مدیریت هزینه مانند هر مهارت و بخش مهمی مراحلی دارد، مراحل آن شامل :
۱.برنامه ریزی منابع | در فرایند برنامه ریزی منابع ،منابعی که برای سازمان و یک محدوده کاری استفاده میشود تعیین و مشخص میگردد، منابعی مانند کارمندان،کارکنان ،تجهیزات مورد نیاز و… . |
۲.براورد هزینه | پیش بینی هزینه ها به صورت دقیق تر منجر به برنامه ریزی بهتر و با کیفیت تر میشود . |
۳.بودجه بندی هزینه | بودجه ها اغلب بر پایه و اساس هزینه ها بسته میشوند و برای مصرف از آنان برنامه ریزی های دقیقی صورت گرفته است. |
۴.کنترل هزینه | این بخش بسیار از اهمیت بالایی برخوردار میباشد چرا که به راحتی میتوانند برنامه ریزی برای هزینه هایی که باید خرج شود را مختل کند . |
مدیریت هزینه های شخصی
کنترل و مدیریت هزینه ها مختص به کسب کار ها و معاملات و شرکت ها نمیباشد و میتواند در زندگی روزمره و شخصی خودمان برای کار ها و خرید های روزمزه نیز بسیار موثر واقع شود .
ما در زندگی روزمره خود نیز باید اهداف مالی و بودجه بندی برای برنامه های روزمزه خود در نظر داشته باشیم تا درآمد های دریافتی خود را در جهت رشد و پیشرفت مالی به کار ببریم.
برای مدیریت هزینه های شخصی نخست باید اهداف مالی را مشخص کنیم سپس میزان درآمد و هزینه را تعیین کنیم و با توجه به آن ها و برنامه ریزی های مد نظر باید پس اندازی در نظر داشته باشیم .
برای مدیریت و کاهش هزینه های زندگی راهکارهای بسیار موثر و راحتی را میتوان به کار برد مانند :
۱.مهمانی های خود را در فضای خانه خودتان برگزار کنید .
۲.با حرفه ای ها مشورت کنید .
۳.از حمل و نقل عمومی برای رفت و آمد استفاده کنید .
۴.یک برنامه ریزی واقع بینانه برای درآمد و هزینه های شخصی طراحی کنید .
سخن پایانی
مدیریت هزینه ها مهم ترین مهره و اساسی ترین مهره در زندگی شخصی و در معاملات و کسب و کار ها و شرکت ها محسوب میشود .
مدیریت هزینه ها با در دست داشتن مهارت های لازم و پیش بینی هزینه ها به شکلی دقیق تر، در کاهش هزینه ها و جهت دادن آن ها به سمت پیشرفت کمک شایانی میکند.